Voor onze jongvolwassenen..

14 - 18 jarigen. 

In de hedendaagse maatschappij worden jongvolwassen overstelpt met prikkels, zeker nu sociale media niet weg te denken valt uit ons dagelijks leven en ook de druk van de middelbare school zo groot is. Soms is de druk juist zo groot dat uw kind even z'n plek binnen deze maatschappij niet meer lijkt te kennen. Problemen zoals depressie, angst, hyperventilatie, CVS, chronische aandoeningen en systeemziekten, eetstoornissen, etc. loeren om de hoek.      Yoga kan hierbij ondersteuning bieden en leert uw kind zich bewust te worden van de signalen van diens lichaam.  Yoga helpt om weer balans te vinden.
Onze tieners worden klaargestoomd voor 'het ├ęchte leven', daarom is het belangrijk voor hen dat hun wortels sterk gegrond zijn in de aarde, zodat ook deze veelbelovende generatie juist weerbaar is voor wat deze maatschappij hun in het latere leven aanbiedt

Hoe gaan we precies te werk?

 

Onze aanpak 


Fantasie wordt bij onze jongeren al wat meer overboord gegooid, maar kan nog steeds, verhalend yoga doen is al realistischer en zal meer aansluiten binnen de eigen leefwereld. 

Aan de hand van inleving en gesprekken gaan we voor het kind op zoek naar een veilige haven. 

 
Persoonlijke muziek kan helpen. (Sociale) Media speelt een grote rol binnen deze doelgroep, ook daarop wordt ingespeeld.
Yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen worden hierbij aangereikt als tool die men niet enkel binnen de lessen kunnen toepassen, maar ook daarbuiten.
De lessen blijven speels, maar zijn al 'authentieker', de benamingen van yogahoudingen worden al vaker benoemd in het sanskriet. Zo maken de jongeren kennis met yoga voor volwassenen. Er is ook regelmatig ruimte voor een (groeps)gesprek en reflectiemoment. Dit bepaalt mogelijks ook het thema van volgende les(sen).
De jongeren oefenen ook thuis, dit biedt een moment tot zelfreflectie.