Hallo, mijn naam is Charlotte! Bezieler van Iedereen Indigo.

Als erkend yogadocente, voor kinderen, jongeren, én volwassenen ijver ik voor een gezond wél-zijn en gevoel van veiligheid voor elk individu. Samen met jou ga ik op zoek naar balans en het vinden van rust in jouw leven

Iedereen Indigo. ontstond uit het concept ‘Indigokinderen’, een term dat werd bedacht in de jaren ’70. Indigokinderen worden omschreven als uniek in hoe zij dingen waarnemen, zij die niet voldoen aan de waarden van de samenleving. Maar zijn wij niet allemaal uniek, en toch ook weer hetzelfde? En is het misschien niet gewoon de samenleving dat niet meer voldoet aan de waarden van het leven? De samenleving die haast en raast.

Hypersensitiviteit is een gegeven dat steeds meer om aandacht vraagt. Zelf ben ik met ‘spasmofilie’ naar termen ‘hooggevoelig’ gediagnosticeerd en na een lang pad van heling rijst bij mijzelf steeds meer de vraag: is de wereld niet gewoon té luid, té druk en volgepropt met massa’s stimuli? Stimuli die voor elk wezen hier op aard nu eenmaal op een gegeven punt zouden leiden tot overprikkeling? Wat is er gebeurd met aardse stilte?

Het logo van Iedereen Indigo. stelt Maät’s pluim voor. De Egyptische Godin Maät als representatie van de kosmische orde, stabiliteit en rechtvaardigheid. Een veer werd in het Oude Egypte gezien als voorstelling van ‘adem’. De pluim van Maät werd gebruikt om na overlijden het hart te wegen en onschuld te verklaren. 

Ieder van ons kent moeilijkheden en uitdagingen. In het Boeddhisme zegt men: “Zoals de ander is, zo ben ik ook. Wij zijn beiden onderworpen aan lijden en dood.”  Het wiel des leven is continu onderhevig aan verandering. Door middel van bewustwording kunnen we stappen vooruit zetten, ontdekken we een schoonheid die verder rijkt dan we ooit durfden dromen. Door het bewust ademen verandert ons voelen, onze beleving van het leven. Door bewust-zijn neemt welwillendheid de overhand, je hart verlicht en kan men verlost worden van het lijden.

Door bewust leven, yoga en meditatie kwam ook ik weer dichterbij mezelf en zo ben ik in plaats van over-leven eindelijk beginnen leven. De vrouw vol angst en lijden van tien jaar terug, ben ik niet meer. 

Door contact met meerdere lesgevers, een diploma Kinderyogadocent bij de Unicorn Yoga Academy te Zwitserland, onder leiding van Catalina Primo en de Hatha Yoga Docentenopleiding bij Akasha Yoga Academy, ontwikkelde ik een manier van lesgeven die mij eigen is. Intussen heb ik het voorrecht zowel kinderen als volwassenen te mogen begeleiden in intieme kring. De bewust klein gehouden groepen geven mij de ruimte in te spelen op individuele noden en gaven mij tot op heden ervaring in het begeleiden van kinderen én volwassenen met AD(H)D, autisme, somatische aandoeningen, (intergenerationeel) trauma, … op de mat. 

 

De aanpak van binnenuit heeft niet enkel op ons leven een impact.
Ook onze omgeving plukt de vruchten van bewust ademen,
bewust bewegen, bewust leven, bewust-zijn.
Het leven is een cyclische beweging, ook generaties na ons voelen de effecten van jouw positiviteit.
Vanuit eigen ervaring begon mijn zoektocht naar wél-zijn.
Vandaag de dag mag ik samen ont-moeten met jou.
De yogamat als een kleurrijk eiland, van waar een prachtige reis naar binnen vertrekt, om zo ook de zon naar buiten te doen stralen. 

Hopelijk zie ik jou, jouw kroost of jullie gezin binnenkort verschijnen op de mat!
 
Licht en liefde,

 

C.